Klaske de Haan

    Klaske de Haan studeerde hoorn bij Oldrich Milek, Hans Dullaert en Herman Jeurissen, en behaalde de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus. Ze speelde gedurende haar studietijd in het Nationaal Jeugdorkest.

    Als freelance hoorniste werkte Klaske samen met diverse orkesten in Nederland, waaronder het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Als Hoorndocente is Klaske verbonden aan Scholen in de Kunst in Amersfoort en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij ‘Basis’, een nieuw muziekprogramma voor jonge blazers.

    Klaske volgt momenteel de masterstudie ‘Music Education according to the Kodály Concept’ aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waarin zij onderzoek doet naar auditief lesgeven in de elementaire hoornklas.

    Voor Klaske is de basis van hoorn leren spelen, het musiceren ‘van binnenuit’. Muziek beleven en muziek maken door zingen en muzikale spellen, waardoor de innerlijke klankvoorstelling de basis wordt voor het hoorn spelen.